Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vogue Business, moda za VIP čitaoce

Posted on

“Kakvo sjajno jutro za lansiranje Vogue business digitalne modne platforme…!”

Skroz u trendu, na svom twitter nalogu, predsednik Condé Nast International Wolfgang Blau objavio je krajem januara lansiranje globalne digitalne publikacije za profesionalce u oblasti mode, lepote i luksuza – Vogue Business.

I dok izdavačke grupe širom sveta sprovode racionalizaciju, gase štampana izdanja ili ih prebacuju na digital, nova online platforma u modnom svetu zvanično je izašla na tržište u Londonu.

U saopštenju za medije, prvi čovek Condé Nast International-a, izdavača Vogue časopisa, ponudio je informacionu podršku donosiocima odluka širom sveta kroz aktulenosti i svakodnevni prikaz globalne perspektive modne industrije i njenih igrača. On je prezentovao format plasiranih informacija u vidu dnevnog newsletter-a za svoje pretplatnike. Klijentima će, po potrebi, biti obezbeđen i dnevni update, ali je u moru modnih vesti fokus kompanije pre svega na selekciji probranih informacija od značaja za biznis zajednicu.

Mesec dana kasnije, krajem februara, glavna urednica Lauren Indvik, predsednik, direktori i ostale VIP zvanice, proslavili su lansiranje svog biznis portala večernjim koktel partijem u sveže otvorenom pariskom restoranu Girafe, u palati Šajo (Palais de Chaillot) na trgu Trokadero (Place du Trocadéro). Enterijer dekorisan u stilu 30-tih by Joseph Dirand, sa udobnim velvet mobilijarom i mermernim šankom, raskošnim tropskim biljkama, te savršenim pogledom na Ajfelov toranj, okupio je svetski modni i poslovni krem baš u danima pariske nedelje mode, uz glamuroznu zdravicu za uspešan start.  

Iako je nezavisni uređivački tim sa londonskom kancelarijom već postavljen, armija od preko 800 novinara, blizu 30 urednika, ali i event profesionalaca u organizaciji raznih događaja, te stručnjaka za marketing i komunikacije u okviru Condé Nast-a, biće na raspolaganju kolegama iz biznis segmenta. Modni know-how i mreža kontakata širom sveta čine se kao pouzdani hotspot i point of reference za privlačenje novih korisnika informacija.

I dok mi gledamo izloge, listamo časopise i otkrivamo trendi kombinacije, predsednik Blau, inače prethodno direktor digitalnog sektora Condé Nast grupe, nije slučajno rekao da je u današnje vreme – “Digital first”!

Složiće se sa njim i digitalna konkurencija, pred koju je Vogue mašinerija već postavila novi izazov.  

Foto: Vogue Business, Girafe, The Cool Hunter

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.