Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Moncler – Moda alla milanese

Od Italijana nešto inovativno, sempre!

U sektoru mode očekivanja su poslednjih godina velika, kao i stope rasta. U Milanu, modnom i finansijskom “hub-u”, uvek ima iznenađenja. Tako je 20. februara na zvaničnom otvaranju milanske nedelje mode u paviljonima bivše Fiere Milano, kompanija Moncler najvila svoj strateški projekat “Genius” i lansiranje 12 kolekcija godišnje, po jednu mesečno, umesto dosadašnje uobičajene 4 kolekcije.

Harizmatični i poslovni Remo Ruffini, predsednik i CEO kompanije čuvene po svojim luksuznim “piuminima”, koja je krajem 2013. godine sa nezapamćenim uspehom listirana na Milanskoj berzi, najavio je tim od čak 8 prestižnih gostujućih kreatora koji će dizajnirati kolekcije u okviru najavljenog projekta “Genius”. Među njima, Valentinov kreativni direktor Pierpaolo Piccioli, Simone Rocha i drugi koji će dizajnerski “pokriti” različite generacije Monclerovih kupaca.

Pod krovom nove Genius Moncler Building, u Palazzo delle Scintille, inovirana filozofija brenda objediniće individualnost i kreativnost celog tima dizajnera, te adaptirati komunikaciju i marketing tržištu koje uveliko ulazi u digitanu eru. “Menjamo sve, ukidamo sezone! Bićemo prisutni na mesečnom, nedeljnom i dnevnom nivou!” – poručuje ubedljivo Ruffini, dok iz prvog reda podršku daju influenserka Olivia Palermo, te glumice Vittoria Puccini i Kasia Smutniak.

Čast da otvori ovaj prestižni modni događaj i najavi projekat Genius, Moncler je zaslužio ne samo svojom originalnošću već i uverljivom investicionom pričom i respektabilnom biznis strategijom koja je kompaniji donela prihode od blizu 1.2mlrd EUR i neto profit od 250mEUR u 2017, uz dvocifreni rast prodaje od preko 15% godišnje. Nakon blistavog debija na Milanskoj berzi u decembru 2013, kada je tražnja svetskih institucionalnih investitora za akcijama Monclera 30 puta premašila ponudu, a ukupna vrednost kupovnih naloga iznosila preko 20 miijardi evra, Moncler je definitivno stekao međunarodni imidž i iskoristio svoje poslovne šanse, te skoro duplirao prihode, ali i kapitalne investicije, zahvaljujući kojima danas direktno upravlja mrežom od 200 sopstvenih maloprodajnih radnji širom sveta. Te godine, javna ponuda akcija Monclera na berzi (Initial Public Offering – IPO) bila je najveći evropski IPO luksuznog sektora, te najveći italijanski IPO od 2010. godine. I sve to, uprkos činjenici da je Moncler godinama bio fokusiran samo na uži segment luksuzne zimske i ski garderobe.

Kao uvertira spektakularnom otvaranju nedelje mode, Moncler je u oktobru otvorio svoj najveći butik u svetu, naravno u Milanu, u najprestižnijoj shopping ulici Via Montenepoleone 1. Otvaranje glavne ‘flagship’ radnje na 4 nivoa i 550 kvadrata prodajnog prostora praćeno je ekskluzivnim koktelom uz veštačke snežne pahuljice i reprodukcije zimskih printova pariskog umetnika i poznatog modnog ilustratora Jean-Philippe Delhomme-a, postavljene oko ulaza.

Iako originalno francuski brend, osnovan 1952. godine u mestu Monastier de Clermont blizu Grenobla, po kojem je i dobio ime, Moncler je nakon ulaska italijanskog biznismena Ruffinija 2003 postao trendi modna marka i okačio italijansku zastavu na svoje milansko sedište kompanije u Via Stendhal 47.

Tako je, dodatno odlučivši da se povuče sa pariske nedelje mode, Moncler iz prve osvojio dinamični Milano! I modni i poslovni!

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
 • Ivona
  May 27, 2018

  Profi draga!

  • alexadmin
   May 27, 2018

   Hvala puno na podrsci 🙂