Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lady Gaga ima novi biznis plan: Milion razloga za lepotu

Lady Gaga odavno razmišlja pretežno u milionima. Tako, na primer, country hit Million reasons ima preko 130 miliona pregleda na Youtube-u, poslednji album Joanne svrstao se među platinaste sa blizu million prodatih primeraka, a poslednja turneja donela je 95 miliona dolara, sa preko 800 hiljada prodatih ulaznica.

I, došlo je vreme za novi biznis. Čije su ključne reči – MAKEUP & STARTUP. Za početak, kozmetički brend u najavi, Haus Beauty, okupio je top investitore iz Silikonske doline. ‘Venture capital’, firme sklone riziku i spretne da ‘namirišu’ success story, prema najnovijim vestima iz Kalifornije, finansijski su podržale novi beauty projekat poznate pevačice.

Iako za sada bez zvanične potvrde o učešću, kompanija Lightspeed Venture Partners prepoznala je već svoj finansijski interes kada su celebrity investicije u pitanju. Posebno kada je reč o tržištu lepote, zdravog života i ekologije. Od 1999. godine, među 300 firmi iz consumer goods sektora kojima su pomogli da porastu, našle su se i firme poput online ženskog saveznika Girlboss Sophie Amoruso, Goop Gwineth Paltrow, online ličnog stiliste Stitch Fix, kao i the Honest Company Jessice Albe. Čini se da Hollywood garantuje profitabilnost.

Pod kalifornijskim suncem, investicije u beauty startup-ove su sve atraktivnije, i prema istraživanjima, ulaganja u privatne kompanije posvećene lepoti i nezi već su dostigla 500 miliona dolara tokom ove godine, nadmašivši već investicije iz 2017-te za okvirno 20 miliona.

Gospođica osnivač još uvek ne komentariše objavljene naslove, ali biće da je inspiraciju dobila od familije Kardašijan čije je kozmetičko carstvo mladu miss Jenner nedavno dovelo na Forbsovu listu najmlađih bilionera. Ako je makeup linija Kylie Cosmetics najmlađoj Kardašijanovoj donela bogatstvo (net worth) od procenjenih 900 miliona dolara, Lady Gaga ima dobru startnu bazu za lansiranje svog ličnog kozmetičkog brenda. Uz početni finansijski backup investitora, armija globalno-prisutnih pratilaca sa društvenih mreža zasigurno će pozdraviti novi beauty poduhvat, bar onih 77 miliona sa Twittera i 29 miliona sa Instagrama.

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.