Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zavirite u Blue Yacht bar – Šarmantni čuvar marine Porto Carras

Bilo da uplovite jahtom u marinu Porto Carras, ili da kroz shopping galeriju hotela Meliton ušetate u Blue Yacht bar, osmeh je na vidiku – pred vama je sat vremena uživanja, ako ne i celo popodne!

Morski kolorit enterijera ovog šarmantog kafea, bela, pesak-bež i plava boja, mešaju se sa autentičnim seaview pogledom na brodiće koje defiluju kroz marinu. Sve to kroz velike pokretne staklene izloge ka terasi koja kao da se ljuljuška na talasima.

Otvoren pre jedno 7 godina, bar je zapravo preuređeni apartman, jedan od tadašnjih šest zasebnih, u samoj marini Porto Carrasa. I jedini je privatni bar u celom rizortu. Ostalih pet apartmana, u produžetku terase sa podom od kamena i ogradom od imitacije brodske užadi, i dalje su otvoreni za goste hotelskog kompleksa.

Dok pijuckamo osvežavajući mojito sa jagodama i lubenicom, u ćaskanju sa barmenom Teom saznajemo da je enterijer osmislila sama vlasnica, čija se firma bavi projektovanjem, uređenjem i gradnjom, i koja je to busy za svakodnevno uživanje na ovom mestašcu mornarskog stajlinga jer krstari celom solunskom regijom, prateći realizaciju svojih dizajnerskih angažmana.

Boje zidova u marinsko plavoj, svetlo bež brodski pod i bele drvene stolice sa pletenim sedištima, savršeno su uklopljeni sa belim okruglim stolovima, koji u sredini sadrže utisnuti kvadratni kolaž španskih pločica u majolica stilu.

Toplinu ovom enterijeru dodatno daju mornarski detalji, poput malih maketa jedrilica, neobičnih slika sa pomorskim motivima, mrežastih drvenastih fenjera na terasi, te jastučića sa sidrima u nijansama plave, od navy blue pa sve do bele.

Sa prostranog bara od mermera nijanse slonove kosti i radne ploče u boji hrasta stižu kafe, kokteli i ledeni čajevi, dok se lagani meni, sačinjen od preukusnih pasti, pica, salata i french toast sendviča, priprema odmah pored.

I posle današnje popodnevne pauze za freddo cappuccino, uživamo posmatrajući jahte koje se vraćaju u marinu i pomišljamo hoće li neki gliser pristati uz mali dok i povesti nas da se rashladimo na talasima… I baš tada, u Blue Yacht bar stiže veliki gumeni roze flamingo, a opasni klinci naoružani vodenim puškama i maskama za ronjenje javljaju da je vreme za plažu. Eh, tako prebrzo… 😊

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
  • Ivana Ristic
    August 20, 2018

    Prelepo 🙂