Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dekorišite dom iz snova! POKLON online kurs << Mala letnja škola dekoracije doma >> Twiga Deco School

Posted on

Ako uživate u listanju časopisa o enterijeru, obilasku salona nameštaja i dekoracije, ili ulepšavanju svog prostora, od srca vam preporučujem online „Malu letnju školu dekoracije“ koju od ponedeljka 17.7.2023. organizuje Twiga Deco School. Još bolje, sa zadovoljstvom vas obaveštavam da vam škola i ja poklanjamo jedno mesto na kursu!

„U školi nas očekuje mnogo zanimljivog sadržaja: kurseva, radionica, e-bookova… Ali za početak, da uplivamo u leto sa nečim veselim i razigranim! Mala letnja škola dekoracije doma je online kurs u trajanju od 7 dana na kom ćete se upoznati sa planskim pristupom uređenju doma, kolor šemama, trendovima i stilovima, dekorativnim predmetima… Podelićemo mnogo korisnih i odmah primenljivih saveta… A očekuje nas i jedan sladak bonus na kraju kursa“, stoji u simpatičnoj najavi Lucije Adamović, vlasnice i predavača ove škole. 

Vedru i pričljivu gospođu Luciju, pravu sagovornicu na temu dekoracije enterijera, upoznala sam pre par meseci na kursevima „Uredi svoj dom“ na kojima mi je bila mentorka.

Prve dileme oko osmišljavanja jedne „dorćolsko-marokanske“ boho terase podelila sam upravo sa Lucijom kojoj su se ideje i boje odmah veoma svidele. Kreirala sam tada svoje prve moodboard-ove koje smo komentarisale zajedno na Zoom radionicama i koji su me inspirisali da dalje, malo po malo, kreiram jedan lepi i relaksirani ambijent. 

Dizajnerske ideje su se nizale, zamišljala sam već špansku trsku negde u enterijeru, još bolje ako je tu blizu i neka velika maslina kao dekoracija, atraktivne rose gold staklene kugle iznad velikog trpezarijskog stola, jednu umetničku sliku većeg formata kod klavira, onda neizostavne letvice kao deo zidnog panela, boho atmosferu na terasi, udobnu kožnu fotelju u konjak nijansi, pa do modernih bronze staklenih garderobera koji su na Instagramu uveliko u trendu…

Kombinovala sam na moodboard-ovima svoje odabrane kolorite i komade, u hodu sam primećivala da moji stilovi čas liče na moderni, čas na boho, pa da tu bude i elemenata primorskog. A onda me je Lucija naučila da kombinaciju tih raznih stilova, ako se zadržim na 2-3, mogu da proglasim i za eklektiku.

Uzela sam metar u ruke, raspakovala lenjire i počela da crtam skice. Tako sam uvidela i prva ograničenja svojih želja – dimenzije prostora i nameštaja. Na moodboard-ovima su počele jasnije da se prepoznaju kombinacije koje „dobro idu“ i one koje su „too much“. Razne ideje su „preusmerene“ ili „eliminisane“ u hodu, i lagano sam počela da pronalazim meru i balans u svom zamišljenom enterijeru, u smislu estetike ali i funkcionalnosti.

Počela sam da sagledavam prostor u praktičnom smislu, odbacivala sam ranija rešenja i pokušala da kreiram svoj najlepši ambijent – ali svedenije i bez preterivanja. Istovremeno, nije mi bilo lako jer sam slušala Lucijine komentare o povratku maksimalizma na velika vrata, spremna da za čas opet ubacim u prostor još koji „suvišni“ ali, eto, baš zanimljiv komad, iako su nas mentorke „upozoravale“ na problematičnost impulsivne kupovine.

Uz malo šale, priznajem da mnoštvo saveta koje sam tada dobila primenjujem i dalje, dizajnerski sam veštija i stekla sam kritički odnos prema „lepim sličicama“ kada je reč o njihovoj primeni u prostoru. 

U dizajnerskom smislu, kursevi su me na veoma lep i zabavan način uveli u planski proces dizajniranja prostora i njegovih funkcionalnih celina, te stvaranja dinamičnih, atraktivnih i prijatnih enterijera. I dok smo se mi studentkinje igrale paletama, razmerama, stilovima i trendovima, mentorke su nesebično delile sa nama svoja praktična znanja o enterijeru i ljubav prema domu. 

Verujem da će Lucijina predstojeća „Letnja škola dekoracije“ takođe obradovati svoje polaznike, budući da je koncept lepo osmišljen, teme su vrlo praktične, a saveti primenljivi. I samo trajanje kursa od nedelju dana sasvim odgovara letnjem ležernom tempu, i može biti lepa razonoda u vrelim julskim danima. 

Stoga, sa zadovoljstvom vas obaveštavam, da vam Twiga Deco School i ja, poklanjamo mesto na predstojećem kursu „Mala letnja škola dekoracije“ koji startuje online  17. jula 2023. 

Pozivam zainteresovane da se prijave putem mreža – Instagram https://www.instagram.com/via_carrera/ ili Facebook https://www.facebook.com/carrera011 do kraja ove nedelje. Pobednica će biti odabrana nasumičnim izborom. 

Definitivno, mom letnjem senzibilitetu najpre bi odgovarao nonšalantni šik francuskih enterijera, a kakve će utiske neki od vas imati posle Lucijine letnje radionice – volela bih da čujem uskoro! Do tada, srećno sa dekorisanjem i pronađite ono što volite!

Sve informacije o kursu možete videti na sajtu: https://twigadecoschool.com/mala-letnja-skola-dekoracije/

O Twiga Deco School i kursu

Twiga Deco School je online škola za sve koji žele da nauče da urede svoj dom na dizajnerski način, sa sigurnošću i lakoćom, za one koji uživaju u bavljenju svojim domom, u samom procesu osmišljavanja enterijera i dekorisanja. Ovo je i jedna vrlo praktična škola koja ima za cilj da vam pruži znanje koje možete da primenite lako i odmah. Sve forme edukacije zasnovane su na dugogodišnjem iskustvu i primerima iz prakse. Naša škola je mesto pozitivne energije i radosti, mesto ljubavi iznad svega jer bez nje nema ničega! 

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.