Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Modni klan Arnault: Malo porodično carstvo za kreiranje imidža

Skoro nije bilo uzbudljivijeg finala od završne fudbalske utakmice Francuska-Hrvatska (4:2) Svetskog kupa u Rusiji. A da svečana ceremonija dodele medalja dodatno zablista, pobrinula se ruska zemljakinja, svetska manekenka Natalia Vodianova, koja je doslovno zasijala u zlatno-srebrnoj svetlucavoj Louis Vuitton haljini sa volanima, za nijansu tamnijoj od pobedničkog pehara.

I da li je zlatni stajling možda upravo bio zasluga jednog od gospode Arnault i supruga čuvene Vodianove, Antoine Arnault-a, najstarijeg sina vlasnika LVMH grupe, koji je početkom juna imenovan na poziciju direktora za komunikaciju i imidž?

Mediji su se tada složili, CEO i vlasnik grupe, Bernard Arnault, poslao je jasnu poruku – ključne pozicije u ovom najvećem luksuznom konglomeratu vrednom 150 milijardi evra biće rezervisane za članove porodice. Rastuća izloženost ka medijima i javnosti, te potreba sve aktivnijeg prisustva na društvenim mrežama i daljeg razvoja off & online customer relations doveli su Arnaulta mlađeg na prestižno mesto šefa tima za komunikaciju.

Sa diplomom čuvene INSEAD biznis škole, čiji je MBA program od strane Financial Times-a poslednje dve uzastopne godine (2016 i 2017) rangiran na prvom mestu, četrdesetjednogodišnji Antoine već se bavio digitalnom sferom i komunikacijama na prethodnim pozicijama u okviru grupe. Sada, u digitalnoj eri u kojoj haute couture zadržava ekskluzivne cene, ali istovremeno širi globalno prisustvo, kanali komunikacije sve su moćnije oružje u privlačenju pažnje. A familija, ekipa od najvećeg poverenja.

Iako je reč o berzanskoj kompaniji koja je po tržišnoj kapitalizaciji prvorangirana na listi najlikvidnijih hartija CAC 40 francuskog berzanskog indeksa, i koja je pod svojom kapom objedinila 70-tak brendova iz sektora mode, luksuza, kozmetike i lepote, satova i nakita, vina i pića, gospodin CEO & Chairman šalje jasne signale da porodica Arnault i dalje vuče konce. Zbog toga su i ostala deca ove najbogatije francuske familije raspoređena na executive pozicije. Ćerka Delphine izvršni je potpredsednik LVMH grupe, dok je Alexandre zauzeo poziciju CEO nemačkog proizvođača kofera Remowa. Frederic, tek što je diplomirao, postavljen je za direktora „connected techology“ operacija luksuznog TagHeuer-a, a najmlađi Jean još ima vremena za odluke, dok balansira između studija i prakse u kompaniji.

I dok među ljubiteljima luksuznog života na svim kontinentima odzvanjaju zvučna imena brendova i njihove stalne marketinške kampanje, Dior, Fendi, Sephora, Givenchy, Guerlain, Moet & Chandon i ostali iz portfolia LVMH u sigurnim su rukama. U međuvremenu, prvi čovek grupe nazdravlja svojim Hennessy konjakom za još jednu ostvarenu rekordnu godinu u kojoj je prodaja dostigla 43 milijarde evra, a neto profit blizu 5.6 milijardi. Nazdraviće i za svoju decu, obrazovane i poslovne naslednike klana Arnault, koji će uz kreativne direktore voditi kompanijski biznis i strateške komunikacije za još godina popularnosti čuvenog francuskog logoa.

A zlatni pehari, zlatne haljine i šljokice de luxe, zlatna slova monograma LV, pa i zgodne snaje manekenke, svi su oni deo imidža najvećeg luksuznog konglomerata na svetu čiji planovi za širenjem carstva i novim akvizicijama nagoveštavaju nove rekorde. Pod francuskom zastavicom klana Arnault.

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.