Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Emili u Parizu 2: Bonne chance, Emilie!

Još malo pariskog glamura, visoke mode, dinamičnog sveta marketinga i komunikacija, luksuznih brendova i zavodljivosti društvenih mreža, donosi nam druga sezona “Emili u Parizu, nadamo se – uskoro!

Naravno da smo očekivali da snalažljiva Emili napravi još million fotki iz pariskih boulangeries-a, kafea, sa trgova i otmenih zdanja, ali ko bi rekao da je cool šefica Silvi već poslala pismo u Ameriku u kojem moli da Emili produže boravak u agenciji Savoir. Upravo takvim pismom je, na Instagramu, ovih dana najavljen nastavak oktobarskog ultra hita sa Netflixa.

Da, na našu radost, Netflix je 11. novembra zvanično potvrdio prikazivanje druge sezone romantične i moderne priče „Emili u Parizu“, koja je ove jeseni napravila pravi boom i planetarno oduševila ženski svet.

I, šta nas je istog trena privuklo ovoj lepršavoj seriji?

Mlada Amerikanka Emili (Lili Kolins), sa masterom iz marketinga, seli se neplanirano iz Čikaga i pakuje kofere za Pariz u kojem će, svojim inovativnim pristupom reklamiranju na modnom tržištu, momentalno “razdrmati” francusku nonšalantnu ekipu jedne marketing agencije koja radi promotivne kampanje za luksuzne klijente.

Sa samo par reči francuskog i mobilnom aplikacijom za prevod pri ruci, ambiciozna i hitra Emili od početka hrabro lansira svoje ideje o potrebi intenzivnije strategije nastupa na društvenim mrežama. U hodu postaje influenser, upušta se u pariske romanse, upoznaje prve lokalne prijateljice, svakodnevno nervira šeficu, dok istovremeno zadivljuje klijente… Osim zgodnog chef Gabriela, komšije kojeg je osvojila na prvu loptu, u Emilin ofis počinju da pristižu i prvi prezenti zadovoljnih francuskih partnera, pa tako i jedan luksuzno upakovan langerie noire… Oh, la la! Sve te nove pariske avanture hendluje vešto Emili, u skupim Chanel kombinacijama i sa crvenim francuskim beretkama.

Mnogi su komentari dati ovih nedelja na račun prenaglašenog stajlinga glavne glumice, jarkih boja, prekratkih suknjica i previsokih štikli za celodnevno biznis paradiranje po pariskim kvartovima. Oglasila se urednica francuske “Grazie” rečima da je odeća previse blještava, nepraktična i “too showy”, što nikako nije u duhu sofisticiranih i cool Francuskinja. Ipak, kulturni clash koji je evidentan u kadrovima, nije omeo Emili u njenoj rešenosti da, svojom upadljivom modnom pojavom i često sa “previše pink nijansi”, ali i poslovnošću, ljupkošću i brzim sjajnim idejama, osvoji ovu luksuznu prestonicu, a u njoj i pokojeg Parižanina.

Simpatičan je njen karakter, koji se, i pored početnog nepoverenja među umišljenim lokalnim kolegama, kreativnošću i vedrinom bori za svoje ideje i nove mandate. Svoju očaranost Parizom i novim stilom života Emili slika na svakom koraku, razvijajući neočekivano i svoj influenserski uticaj, a žarka želja za smišljanjem modernih rešenja u promociji klijenata potvđuje nam još nešto – da je u današnjem svetu luksuzni segment mode, percipiran kao ekskluzivan i nedostižan, otvorio vrata digitalnoj sferi u kojoj se deluxe najnormalnije reklamira preko fejsbuka i instagrama, komunicira i sa milenijalsima a ne samo sa VIP gospođama, dok se papreno skupi komadi uveliko poručuju online umesto u glamuroznim buticima, hramovima luksuza. Pokazali su da se visoka moda, ako ne po cenama, a ono po prepoznatljivosti, malo “spustila među ljude”, što i jeste pravi globalni trend poslednjih godina.

Bilo je i onih francuskih modnih ikona koje se nisu zapanjile imidžom Emili, poput Ines de la Fresanž, modne dizajnerke i autorke lifestyle bestselera La Parisienne, kojoj francuski klišei poput jutarnjih kroasana, beretki, arogantnih prodavaca i pogleda na Ajfelov toranj sa svih ćoškova, nisu zasmetali. Slaže se da je u seriji prikazan Pariz o kakvom “sanjarimo”, ali i da u svim tim kadrovima “ima pomalo istine”. “Trenutno, Parizu nedostaju turisti. Ako će stereotipi poput gastronomije, elegancije ili lepote uticati na to da ljudi požele da mu se vrate, onda to i nije problem”, poručuje ova mondiš Francuskinja.

Šarm je pobedio, a mi se spremamo za 2021. i očaravajuće prizore Pariza, te najnovije blještave modne kombinacije, sa kojima Emili možda nikad neće postati prava šik Francuskinja, ali će nam bar dati koju ideju za doterivanje. A o tome koji su bili najprimećeniji komadi iz prve sezone, definitivno u nastavku.

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.