Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Uz prolećne boje Elisabette Franchi i zima će nam proleteti

Iako je super-traženi Gucci ovog septembra privremeno ‘emigrirao’ u Pariz, u danima jesenje Nedelje mode Milanu nije nedostajalo kolorita. ’Snovi u boji’ Elisabette Franchi prikazali su razigranu paletu ove kreatorke i njene ideje za proleće/leto 2019.

U okviru septembarskih dana tradicionalno posvećenih modi, uz zvaničan kalendar modnih revija Franchi je 22. septembra u prostoru milanske Vojne škole Teulié pobrala sve pohvale za poslednju kolekciju, a koja je i uvertita za proslavu njenih 20 godina karijere. I jubilarnih 50 godina života.

Iz potpunog mraka velike dvorane u kojoj se održavala revija, sa prvim taktovima muzike publiku su osvojili boje i dezeni, od kratkih teksas blejzera, crvenih sukanja od tila, lepršavih štraftastih haljina, do providnih tašni sa štepovima u boji, svetlucavih zlatnih haljina, resica… Pa onda maxi suknje sa šljokicam, i midi haljine tri četvrt rukava, dezenirane u logo kreatorke, sa print slovima različitih boja.

Uz ovu igru bojama i stajling à la Elisabetta Franchi, manekenke su prošetale neobavezne frizure, duge puštene kose crnih, braon i lešnik tonova, bujne i sasvim blago uvijene. Pravi prolećni look, za prve zrake sunca.

Najsimpatičniji deo revije bio je zajednički izlazak na pistu nekoliko velikih i malih modela u odabranim identičnim modnim kombinacijama, najavljujući tako iduću letnju sezonu autorkine linije za malene ljubitelje mode, nazvane „La mia Bambina“.

Sinjora bolognese tokom leta otvorila je i novi butik u Moskvi, i time nastavila poslovnu ekspanziju u Rusiju, baltičke zemlje, Hong Kong i Emirate. I pošto je otkupila učešće private equity fonda Trilantic Europe, koji je poslednjih godina podržao razvoj brenda, i ponovo postala stoprocentni vlasnik svoje matične kompanije Betty Blue S.p.A., od nove godine kreće u ofanzivu na američko tržište. Uz očekivanja da će 2018-tu završiti sa 115 miliona evra prihoda, u planu je filijala u Njujorku, širenje tamošnje lokalne prodajne mreže i otvaranje novih butika na ekskluzivnim lokacijama.

Do Njujorka, Milana, ili naših franšiznih butika sa potpisom EF, do proleća je dovoljno vremena za najbolju kombinaciju. Možda ona tvid i denim?

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.