Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Microsoft, novi modni saveznik sa Tajms Skvera

Kako javlja Vogue, Njujorčane koji ovih dana šopinguju, obradovala je nova usluga H&M-a – ogledalo koje savetuje!

Od juna, na drugom spratu glavne ’flagship’ H&M radnje na Tajms Skveru, instalirano je pametno ogledalo koje pravi selfi zainteresovanim kupcima, potom sliku pretvara u „naslovnu stranu“ H&M magazina, a osim zabave pred ogledalom, posetilac maneken može putem qr koda preuzeti sliku i podeliti je na društvenim mrežama… Najnoviji, inovativni shopping experience! 🙂

Za one koji su se zasitili selfija, ogledalo pruža i opciju ’fashion inspiration’, daje modne savete prema odabranom tipu outfit-a i odevnim kombinacijama iz H&M kataloga. Tako, kad stanete ispred ovog interaktivnog ogledala i njegov govorni asistent vam postavi prvo pitanje, reagovaće dalje na vaše govorne komande, pri čemu ima aktiviranu i funkciju vizuelnog prepoznavanja. A nakon što ste se zabavili ispred ovog ogledala, jedinstvenog u svetu, dobijate i popust od 20%.

Čini se, revolucija je već stigla u modu. Globalni modni retail biznis već par godina unazad sve više se okreće digitalnim kanalima, a vezu mode i tehnologije prepoznaju, osim vodećih ljudi kompanija, i predstavnici IT sektora. Microsoft inovacije u svetu mode otišle su i korak dalje. Ovaj IT gigant nedavno je sklopio partnerstvo sa fakultetom „London College of Fashion“, zahvaljujući kojem će studenti medija, dizajna i biznis katedri ovog koledža zajedno osmišljavati kreativne strategije u praćenju modne industrije, zahteva njenih potrošača i trendova.

Osim otvaranja digitalnih laboratorija za raznovrsna eksperimentisanja budućih modnih profesionalaca, pojedini modni fakulteti pokrenuli su i Executive MBA kurseve iz oblasti modnog biznisa, jer su se danas multidisciplinarna znanja iz oblasti finansija, marketinga i strateškog menadžmenta uz neophodnu kreativnost i inovativnost pokazala kao globalna dobitna kombinacija! A još pre kao – must have veštine u dinamičnom fashion svetu!

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.