Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

“Sex & the City” jubilej: Baby I’m from New York!

Famozna Keri Bredšo stigla je na Menhetn, ako ne verujete, pre tačno 20 godina! A za njom i super chic četvorka koja je zaludela svet.

Američki HBO emitovao je premijerno prvu epizodu ove hit serije 6. juna 1998. godine, prema scenariju inspirisanom kolumnama Kendas Bušnel objavljivanih 90-tih godina u New York Observer-u.

Svih tih sezona, nerazdvojna četvorka sa Menhetna, Keri, Samanta, Šarlot i Miranda, „delila je lekcije“ kako da se zabavimo i oblačimo, da volimo i plačemo, da se poveravamo, družimo i tračarimo, da budemo samostalne i da nazdravimo za svoje uspehe… I da, kao prave gradske devojke, jurimo svoje snove. A uz usputni sex, i ljubav svog života… Sve to uz glamurozni lifestyle, cosmopolitan koktele i sa puno stila.

Ne zna se da li smo više uzdisale za fatalnim dasom zvanim mister Big ili Kerinim devojačkim XL garderoberom punim najluksuznijih etiketa. Manolo, Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Fendi, Prada i Dior, stilizovani na najpoznatijim Njujorčankama ostavljali su bez daha…

Povremeno, doduše, i najekstravagantniji dizajnerski komadi uzmicali su pred slomljenim srcima i setnim scenama, poput one u kojoj Zverka predstavlja zgodnu dvadesetogodišnjakinju Natašu kao svoju buduću suprugu, ili druge, kada se, naravno isti, mladoženja ipak predomišlja i ostavlja pred crkvom našu glavnu junakinju u prelepoj pufnastoj Vivienne Westwood venčanici te savršene zlatkasto-bele ivory nijanse.

Sve je bilo moguće u šest godina trajanja serije i u prvom filmu, a drugi nastavak dočekao je konačno i godišnjicu braka u kojoj Keri na poklon dobija novi televizor za zajedničko gledanje starih filmova… I oooh, da li je to bilo baš so romantic?

Od vremena tropskih koktela, fensi pi-ar partija i vrelog seksa, do bračne rutine, Keri je napisala bezbroj kolumni i promenila hiljade cipela, ali činilo se da jedino luksuzno putovanje u Abu Dabi u varijanti „four girls“, može da izbriše iz glave taj tako neromantični poklon na daljinski.

Bez arapskog šeika, ali i egzotičnih marokanskih šara iz pre-luksuznog hotela Sahara Palace Marrakech, gde je u stvari film sniman, brzih džipova i peščanih dina, lokalnih shopping bazara, jedne pevačke večeri na pozornici, plus neplaniranog poljupca sa ex dečkom, i zgodnog Dena, zaplet ne bi bio potpun.

A pošto happy-end ne ide bez nakita, Mr. Big je, posle cele ove arapske avanture, ostavio crni dijamant za kraj… Of course, jer je njegova Carrie i posle dvadeset godina – baš ta, i baš neodoljivo drugačija od svih drugih…

I dok pevušimo stihove iz „Empire State of Mind“, Ališa Kiz podseća…

Now you’re in New York!
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York, New York, New Yooork!

A Njujork, može biti bilo gde, ako ga stvorite! 🙂

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.