Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Holivud na britanski način: Kraljevski neodoljivi

I kada je tog popodneva 19. maja, ex Miss Markle spretno smestila pet metara dug šlep Živanšijeve venčanice u srebrno-plavi jaguar, za 600 zvanica iz dvorca Vindzora to je bio kraj predstave… Za nasmejane mladence, odlazak sa stilom na večernji after-party i početak bajke…

Umesto Džejms Bonda, novi vojvoda od Saseksa u smokingu, otvorio je svojoj zanosnoj supruzi vrata sportskog vintidž jaguara otvorenog krova, čije su specijalne tablice nosile datum njihovog venčanja, i čiji je volan, suprotno britanskoj tradiciji, bio na levoj strani, u znak pažnje prema američkoj saputnici.

Nedaleko od zamka, u Frogmore House, kraljevskoj rezidenciji iz 17. veka, finale svadbenog dana i intimniji večernji prijem čiji je domaćin bio princ Čarls, okupio je 200 članova porodice i prijatelja. I dok su mladenci nastavili slavlje u nešto opuštenijem ambijentu, javnost širom planete pratila je retrospektivu najlepših momenata dana, najatraktivnijih haljina, najpoznatijih zvezda sa liste gostiju, najelegantnijih automobila, ponosa britanske tradicije, kojima su članovi kraljevske porodice pristizali.

Ako su rols-rojs fantom IV iz 1950-te, u kojem su se dovezle mlada i njena majka, moćni bentli kojim su kraljica Elizabeta i princ Filip u velikom stilu stigli pred kapije Vindzora, te dajmler koji je do svadbene kapele dopratio vojvotkinju od Kembridža Kejt, oduzimali dah ljubiteljima vintidž četvorotočkaša, modni izbor bio je još fascinantniji. Lepa mlada bila je savršeno stilizovana u venčanici britanske kreatorke Kler Vejt Keler iz francuske modne kuće Živanši, dok su joj večernja haljina Stela Mekartni i cipele Aquazzura stajale kao salivene. Kao i akvamarin prsten princeze Dajane. Opasno zgodna gošća Amal Kluni takođe je blistala u žutoj haljini sa potpisom Stele Mekartni, dok su se kreacije Dolce&Gabbana, Oscar de la Renta i Alexander McQueen takođe prepoznavale na zvanicama.

Jednostavna i neodoljiva Megan, ostavila je ipak najlepši utisak, sa ‘no make up’ look-om i neobavezno skupljenom kosom, delom frizera čiji se termin plaća 500 funti, dok je uz tradicionalno britansko venčanje zvanicama priređeno i pravo ’južnjačko’ iznenađenje kada se u kapeli svetog Đorđa začuo crnački gospel hor (the Kingdom choir) i njihova ubedljiva verzija klasika soula Stand by me. Podjednako originalno, kao i nadahnuti i strastveni govor o snazi ljubavi afroameričkog sveštenika Majkla Karija.

Da unesu dah holivudskog imidža među otmenu britansku i evropsku aristokratiju, pobrinuli su se dragi gosti, fensi ekipa iz kultne serije Odela (The Suits), na čelu sa opasnim dvojcem, šmekerskim advokatskim bossom Harvi Spekterom i ‘mladinim’ zaljubljenim dečkom, pripravnikom Majk Rosom, uz žensku podršku svemoguće sekretarice Done i odvažne Džesike Simpson. Te Amal i Kluni, najšarmantniji bračni brend na planeti.

Nakon što su mladenci odmahnuli iz plavog jaguara, sto hiljada obožavalaca i turista, koliko ih je prema procenama pratilo ceremoniju iz Vindzora, ostalo je na ulicama ne bi li im još malo ostao u pamćenju taj delić svečane kraljevske atmosfere.

Oni najromantičniji rekli bi da su, uz svu raskoš glamuroznog hepeninga, nasmejano lice nove britanske vojvotkinje sve vreme pratili jedan istinski zaljubljeni pogled njenog budućeg muža, i drugi, onaj pun ljubavi i ponosa majke Dorije, jedinog člana porodice među zvanicama. Pogledi za sreću…

I taj prvi poljubac, gore na vrhu stepenica na zapadnoj kapiji zamka, raskošno dekorisanoj stotinama krem-belih ruža, upletenih u cvetno zelene aranžmane… Taj poljubac Harija i Megan učinio je da svet na tren stane… Sve dok sa imanja Frogmore nije bljesnuo spektakularni vatromet.

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.