Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ciao da Milano! Do idućeg leta, ništa bez Monclerovih piumino haljina

One su stvarno tako feminine! Mogu i uz čizme, i uz sandale!? Ali, kako su se perjane piumino haljine sa karnerima od najlona pojavile usred septembarske nedelje mode, među kolekcijama planiranim za narednu sezonu proleće/leto?

Lako, baš kao što su i same ultra lagane. I nakon što je genijalni CEO Moncler-a Remo Ruffini na februarskoj reviji FW objavio da jednostavno ‘ukida’ famozne četiri sezone. Tako su se haljine prikazane u martu konačno, 20. septembra, jutro posle Monclerovog fashion show-a SS19, pojavile u prodaji!

Posle privilegije da specijalnim događajem otvori zimski Milano FW, i ovog septembra, sa novom strateškom politikom piumino sempre, Moncler Genius koncept dobio je večernji prime time na otvaranju MFW SS19, za svoj najnoviji hepening “The Next Chapter”.

Umesto modne piste, Monclerov special event preselio se 19. septembra, 8pm u Via Orobia 15, u ambijent industrijskih hangara pretvorenih za ovu priliku u umetničku galeriju. Stalne gošće Olivia Palermo i Caroline Daur, kao i ostale zvanice, mogle su da prošetaju kroz prostor razgledajući različite video instalacije Monclerovih noviteta u pet prostorija. Posle 8 kolekcija prikazanih u februaru, uz ovih aktuelnih 5, Moncler je pokrio celu godinu kroz svoju zacrtanu mesečnu dinamiku lansiranja.

A dok čekamo leto, gost kreator kolekcije#4 Simone Rocha, diplomac prestižnog londonskog Central Saint Martins koledža, obukla nas je u pufnaste piumino outfite i ženstvene midi haljine cvetnih motiva, vezenih detalja i karnera.

Italijanski brend, ponikao među planinskim vrhovima Alpa u mestašcu Monestier-de-Clermont kod Grenobla, a po kojem je i dobio ime, pronašao je motiv kolekcije#4 u avanturama viktorijanskih alpinistkinja iz 19. veka, koje su, uprkos predrasudama i društvenim normama tog doba, odvažno, i u haljinama do članaka krenule u osvajanje najviših evropskih vrhova. Pa tako doterane i spretne i uspevale, ušavši u istoriju zlatnog doba ženskog alpinizma.

Šuškave ‘viktorijanske’ balske haljine i oversized piumino jakne, mekane i ultra lakog punjenja, najlon karnera, izvezenih cvetova i šljokica, pojavile su se, tri dana pre kalendarske jeseni, u buticima i na online shopping platformama, nudeći inspirativni mix ženstvenog & praktičnog stajlinga kroz sva četiri godišnja doba.

Tako paperjaste i lepršave, prevarile bi nas lako da ih ponesemo čak i tokom proleća, posebno one crvene i sleeveless. Posebno, ako uz oduševljenje malo zažmurimo na cene… Za puf haljine, a i za Moncler izgleda, svaka sezona je prava!

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.