Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Priče o lepoti sa avenije Grasija: Vitaminska moda u ambijentu Gaudija

Na aveniji Passeig de Gràcia, u dinamičnom centru Barselone, arhitektura, istorija i moda prepliću se tako savršeno, čineći život među Gaudijevim talasastim fasadama zaista bajkovitim.

Moja sagovornica Ivana Dimitrijević, trening menadžer kozmetičke kuće Skeyndor, imala je priliku da baš u tom mondenskom bulevaru katalonske prestonice provede nedelju dana sa pogledom na Casa Batllo i Casa Amatller, okružena estetikom poslovnog enterijera, a posebno lepotom eksterijera najlepših arhitektonskih primeraka katalonskog modernizma. A pošto je i fokus samog biznisa takođe lepota, nepogrešivo se našla na pravom mestu.

Trening akademija španske kozmetičke kuće Skeyndor nalazi se baš preko puta čuvenih građevina, a Ivana je pravo sa adrese na aveniji Grasija 54  donela novitete na jesenji beogradski Sajam kozmetike. Pitamo je koliko je inspirativno usavršavati se na mestu sa najboljim pogledom na Gaudijeva remek-dela. I, što je takođe aktuelno na decembarskim temperturama, hoćemo li zimu dočekati sa dovoljno vitamina.

  • Budući da je Skeyndor prvu liniju nege kože sa C vitaminom lansirao još 1997. godine, kakve još prednosti donosi usavršena formula vaše linije Power C +?

„Novosti profesionalne kozmetike Skeyndor koju je naš beogradski tim promovisao na nedavno održanom Sajmu kozmetike, odnose se na lansiranje nove linije nege lica sa vitaminom C u koncentraciji od 12.5% čistog vitamina C kada je u pitanju kućna nega, odnosno koncentraciji od čak 25% čistog vitamina za potrebe profesionalnih tretmana. Na sajmu smo demonstrirali efekte našeg novog proizvoda u nezi kože lica – Antiox Glowing seruma.

  • Sa novim preparatom za kućnu upotrebu Antiox Glowing Serum, zapravo je kompletirana linija nege kože lica Power C+, a koja sadrži kremu za lice, ampule i antirid. Od najmanjih koncentracija vitamina C u antiridu (1.5%), preko krema (3%) i ampula (7.5%), sada ste plasirali na tržište i serum koji sadrži čak 12.5% čistog vitamina C. Takođe, u formuli je, po prvi put, čarobni trio antioksidanata, pošto serum osim C vitamina sadrži ekstrakte nara i acai bobica. Kakve promene možemo da očekujemo na našem licu i za koje vreme?

„Da, formula korišćena u serumu prvi put daje trostruku kombinaciju moćnih antioksidanata, a lagana i hidrantna emulzija čini kožu glatkom, utiče na izbeljivanje kože i ujednačavanje tena, te stimuliše sintezu kolagena. Snažno antioksidativno delovanje daje koži čvrstinu i elastičnost, prevenira nastajanje bora i ublažava postojeće, a preventivno deluje i na fotostarenje. Serum se aplikuje jednom dnevno, najbolje uveče, i tada ga nije potrebno kombinovati istovremeno sa ostalim preparatima. U cilju produžene nege i intenzivnijih efekata, profesionalna upotreba u kozmetičkim salonima omogućava aplikovanje dodatne koncentacije vitamina C, kroz naš Antiox-brightening program koji se sastoji od 6 tretmana sa vitaminom C u koncentraciji od čak 25%, takođe u kombinaciji sa ekstraktom nara i acai bobica.”

  • Stiče se utisak da je vitamin C sastojak koji je već dugo u trendu, prema vašim istraživanjima online popularnosti tj. Google pretraga na temu kože, vitamin C nalazi se ubedljivo na prvom mestu sa 22 miliona pretraga, za njim sledi hijaluronska kiselina (7 miliona) i retinol. Takođe, rezultati analiza Skeyndora pokazuju da je Power C+ jedna od tri vaše najprodavanije linije. Recite nam, može li se u  nezi kože lica preterati sa vitamima, postoje li neka ograničenja u korišćenju ovih preparata?

Vitamin C generalno prija koži, preparati iz ove linije nisu fotoosetljivi i mogu se koristiti tokom cele godine. Kreme se mogu koristiti svakodnevno, kod korišćenja preparata sa jačim koncentracijama C vitamina preporuka je napraviti pauzu nakon određenog perioda, kod seruma npr. posle upotrebljene jedne bočice od 30ml, dok se aplikovanje ampula limitira na 14 dana, uz ponavljanje na svaka 2-3 meseca.

  • Za dame koje uživaju u kozmetičkim ritualima, iz Barselone ste doneli još jedan novitet, Gua Sha masažu poludragim kamenom žadom. Da li je ona deo Antiox-brightening programa i koje su prednosti ovog tretmana inspirisanog kineskom tradicionalnom masažom?

„Jeste, ritual žadom deo je našeg novog Antiox-brightening tretmana lica, koji počinje relax masažom dobrodošlice, a nastavlja se masažom inspirisanom ajurveda i kineskom filozofijom. Sama masaža kamenjem ima izuzetan drenažni i lifting efekat, ova tehnika otklanja mišićne tenzije, a tretira se predeo lica, vrata i dekoltea. Posebno se poklanja pažnja očnoj zoni, što je korisno osobama koje imaju probleme sa podočnjacima, padom gornjeg kapka i kesicama ispod očiju.“

  • Istina, iako je posle masaže najlepše zatvoriti oči, da se vratimo još jednom u Barselonu, sa prozora Skeyndor akademije imali ste privilegovani pogled na čuveni „Block of discord“, jedinstvene građevine koje su zaštitni znak grada. Pored Casa Battlo i Casa Amatller, tu su i Casa Morera, Casa Mulleras i Casa Bonet. Valovite fasade i lučni krovovi, mozaici, neobični nepravilni balkoni, vitraži, izlomljene keramičke pločice… Otkrijte nam, je li u ambijentu bisera katalonske arhitekture veći izazov raditi ili jednostavno upijati autentični duh Barselone?

„Lepota je svuda oko vas, nema inspirativnijeg ambijenta za usavršavanje!“

I sada, krajem decembra, dok nas put ne odvede među čudesna zdanja katalonskih majstora, pred luksuzne izloge na aveniji Grasija, u šetnju parkom Guelj, na trg Katalunja, omiljenu La Rambla, ili uvek zadivljujuću Sagrada Familiu, jedan praznični ritual žadom mogao bi da nam otvori vrata Nove 2019. Blistave i srećne, kakvu priželjkujemo. Što bi rekle Španjoke: „Hermosa en el año nuevo!“

(Foto: Privatna arhiva)

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.