Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sezona božićnih medenjaka: Tajna baza sa aromom cimeta

Razne đakonije deo su novogodišnjih trpeza, ali ako ste raspoloženi za jedno zabavno zimsko popodne – pojačajte se malim društvom, potrebnim sastojcima, mrvicama, zvezdicama i perlicama, limenim kutijama, i uživaćete u medenjacima celog januara!

Ako su u ekipi poslastičara i deca, must have su i kalupi raznih oblika, jer, pokazalo se da je dečici ovo utiskivanje plastičnih modli u testo, najlepši deo pripreme.

Naše praznične medenjake, moja drugarica Lili i ja pravile smo premijerno poslednjih decembarskih dana, nadajući se njihovom dobrom plasmanu na novogodišnjem bazaru. Pretpraznična gužva ostala je u Beogradu, tridesetak kilometara za nama, a kao što italijanske voditeljke u kulinarskim tv šou programima uživaju za raskošnim ovalnim ostrvima za pripremu specijaliteta, tako je i naša tajna baza, u sred snega i zagrejana pucketavom vatrom iz kamina, naš start učinila 100% obećavajućim.

Medenjaci se prave jednostavno, a veliki entuzijazam malih pomagača shvatite pre kao glavni sastojak za dobru atmosferu, pošto je izvesno da će se, kada se uvere da pripremu držite pod kontrolom, pojaviti samo tu i tamo, radi degustacije i dekoracije 😊

U pet koraka, eto domaćih poslastica koje će se ovih zimskih dana pamtiti i po lepom druženju, i po sjajnom ukusu:

  1. Napravite svoj poslastičarski tim i odaberite neki inspirativni zimski ambijent
  2. Pripremite brašno, jaja, bagremov med, šećer, puter, kvasac, muskatni orašćić, mleveni cimet i šećerni dekor
  3. Isplanirajte dovoljno vremena za ovu radionicu, jer će vam sati proleteti
  4. Izbor oblika medenjaka i degustaciju prepustite deci
  5. Pazite da vam pomoćnici u hodu ne pojedu sve čokoladne mrvice 😉

Internet je nepresušni izvor recepata za pravljenje medenjaka, sastojci su slični, a mašta i dekoracija od njih će napraviti prava remek-dela. Mi smo pratili uputstva iz knjige „Poslastičarstvo za klince“ (Larousse/Laguna) i ispekli smo zanat za sve naredne zime.

Naši medenjaci su uspešno rasprodati, humanitarni bazar dao je svoj mali doprinos dečjim novogodišnjim radostima, ali ako zatreba koji savet u vezi sa pripremom, javite se, planiramo novu turu!

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.